Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Dat zijn Streptocarpus planten

Dat zijn Streptocarpus planten, een goede raad deze planten schuwen de zon als de pest. Een standplaats of op een vensterbank naar het westen gericht is de ideale standplaats om deze planten te laten groeien en bloeien. 

De streptocarpus planten komen voor in Zuid- Africa en groeien daar als onderbegroeiing in de bossen waar zelden een straaltje zon de bodem raakt. Ze groeien er tussen varens en vele andere planten die geen zon verdragen.

Eenmaal streptocarpus planten in huis of serre en men wil ze nooit meer kwijt. Geloof ook dat alle planten heden te verkrijgen zijn allemaal cultivars zijn en de stamvader streptocarpus "Constant Nymph" is. De reden waarom er zoveel blauwe soorten zijn.

Het eigenaardige is het een plant is die minimaal 6 maanden bloeit en dan nog met wat geduld gemakkelijk verder te kweken door bladstek of zaaien. Jammer dat de streptocarpus plant tot de onbekende kamerplanten blijft behoren.

Meer info over deze planten en kweekwijze even op internet surfen naar www.dibleys.com/ men vind er alles over de Streptocarpus planten en Gesneriaceae plantengroep waartoe Streptocarpus behoort. Een brochure aanvragen is zo geschied, doen.

S. Nicola S.Catlin S.Gloria S.Branwen S. Bleu strips S.Heidi Roulette Azuur Raspberry Charm