Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Streptocarpus verzamelaar in Sint-Pieters brugge

Eric De Backer woont in Sint-Pieters en is een verwoed streptocarpus-verzamelaar. Elk jaar stelt hij begin juli zijn verzameling planten en zijn tuin open voor bezoekers.

Op de bijzonder geslaagde 'Streptocarpus Planten Kijkdag' liet Erik De Backer zijn planten zien, maar ook zijn tuintje trok veel aandacht. Rik vertelt: "Zelfs twee tuinaanleggers kwamen mij proficiat wensen om de geslaagde planten (wilde en cultivar planten): laten groeien  waar ze willen en toch geen verwilderde tuin achterlatend."

streptocarpus show rik de backer sint-pieters Brugge

Hij gaat verder: "Heel veel volk is afgekomen. Mijn nieuwe verzameling Poolse Streptocarpussen hadden bijzonder veel bekijks.
Ook een 10-tal verre bezoekers uit Zoersel, Koninkshooik, Wetteren, Roeselare, Menen en Passendale waren van de partij. Allemaal mensen die met Streptocarpussen bezig zijn."

Op deze manier krijgen wij een groep mensen die zich gaan interesseren en kan een ruilhandel tot stand komen.

Rik is nu al gemotiveerd om het volgend jaar terug te doen. En er zijn wilde plannen: "Met de mensen die ik nu al ken willen we eens een Streptocarpus show inrichten. Het zou mooi zijn als het zover zou komen," besluit Eric vol enthousiasme.

Op maandag, de dag na de showdag, kwam ook een groepje fietsers van S-Plus langs. Je ziet hier de groep in de tuin van Rik (=derde van links op de foto):
s-plus op bezoek bij Rik Debacker in sint-pieters

(foto's bij dit artikel van Eddy Debaene * S-Plus)

Bekijk en lees hier een uitgebreid portret van Rik De Backer

In deze video's vertelt Rik De Backer over deze speciale bloeiende planten: streptocarpussen

Strepto kweker Sint-Pieters Brugge

Dit verscheen in de site van Bruggelokaal

http://www.bruggelokaal.be/ .

Waar buiten mijn Streptocarpus site ook nog vele foto's van aktiviteiten in en rond Brugge te zien zijn.

Alsook nog vele gegevens over workshops dit alles aan de hand van "stappenplannen".

Echt een aanrader om eens op de site op tocht te gaan.

 

Murga Parade

Murga Parade, samen met m'n wandelmaatje trokken wij op 30 juni naar de jaarlijkse Murga Parade in Antwerpen. Een belevenis waar je kan van genieten tijdens en na. Ook hadden wij beiden ons fototoestel mee en dat wij menig fototje hebben genomen kun je zien aan reeks foto's die hierbij zijn gevoegd.

Dat moet je beleven alles beweegd je kunt je niet bedwingen het ritme werk enorm aanstekelijk en de spelers stralen de gelukzaligheid uit. Mooi, mooi volgend jaar zijn wij er zeker terug bij.

https://picasaweb.google.com/eric.de.backer1/MurgaParade30Juni2012?authuser=0&feat=embedwebsite"><img

Streptocarpuspromotie

Streptocarpus promotie

Streptocarpus promotie, toch gemakkelijk hé als je dat allemaal kan doen en dan nog gratis ook. Stel je voor dat je dit in't stad ziet hangen wat zou dit een verrassing zijn zowel voor de mensen als voor de kweker.

 

Streptocarpus Sioned

Streptocarpus Sioned

Streptocarpus Sioned.

Streptocarpus Sioned gebruik met "Fun Foto Box" Mooie resultaten te verwezelijken.

Streptocarpus Bentham

Streptocarpus Bentham

Streptocarpus Bentham.

Streptocarpus Bentham bewerkt met het gratis progje "Fun Foto Box". Men krijgt de mogelijkheid om ongeveer 150 vooraf klaargemaakte voorbeelden te gebruiken om uw eigen foto in te plaatsen.

Werkt zeer eenvoudig en niet nodig om het progje op uw pc te bewaren. Gewoon in de zoekbalk de fun foto box in tikken en kan beginnen. 

Streptocarpus filmtje

 Een Streptocarpus filmtje, gemaakt tijdens mijn eerste "Streptocarpus planten kijkdag". Dit gemaakt door onze vriend Johan DS. die die dag plots opdook met zijn camera in aanslag. Een volledige verrassing maar des temeer gesmaakt. En al veel berichtjes daarover ontvangen met lovende woorden maar die zijn eigelijk voor de maker. Voor mij was het maar de gestelde vragen antwoorden en dat was het. Maar de maker verdiend ook wel een lovend woordje, hij maakte voor mij een mooi aandenken,dank Johan.

Bewerking met Wordle

Een bewerking met 'Wordle', een gratis programma. Bij gebruik en publicatie altijd vermelden dat het met 'Wordle' is gemaakt.

Uitproberen pretig om mee te werken en echt mooie resultaten. http://wordle.net/.

 

De onderstaande foto werd voor mij gemaakt door 'Noe'.